Blogum OnurSendere.com 10 Yaşında!

Bundan tam 10 yıl önce… Başka şehirde, başka çevrede, başka şeylerle meşgulken ve henüz üniversitede öğrenciyken ilk blog yazımı yayınladım. 7 Kasım 2008‘de.

Altyapısını kullandığım WordPress’te örnek olarak gelen yazının örnek başlığı idi “Merhaba Dünya“. Bu başlığı çok sevdiğimden ve gerçekten de blogla birlikte yeni bir dünyaya merhaba demek istediğimden başlığı olduğu gibi bırakmıştım. Blogum ilk ismi “Yobiil” idi. Yorum, bilgi ve ilgi kelimelerinin ilk iki harflerinin bir araya gelmesinden oluşuyordu. Kendimce çok zekice ve markalaşabilecek harika bir isimdi. Hatırladıkça gülüyorum. 🙂

Aradan geçen yıllarla birlikte hayatımda da pek çok şey değişti. Mezuniyet, iş dünyası, askerlik, yeni arkadaşlıklar, kalıcı dostluklar, aile kurma, hayvan sahiplenme, sevinçler, üzüntüler ve daha pek çok şey sığdı bu on yıla. Az değil, on yıl!

On yılın sonunda blogum bambaşka bir noktada olabilirdi ancak ona çok ilgi gösteremedim. Bunun pişmanlığı sık sık yaşadım. Çünkü bu blogun bana maddi ve manevi pek çok kazanımı oldu. Çok daha fazlası da olabilirdi… Yine olabilir, ömür var oldukça bu fırsat da var olacak. Değil mi?

Bu on yıl içinde yayınladığım ve diğerlerinden ayrılan bazı içeriklerimi hatırlamak istediğimde şöyle bir sıralama yapabilirim.

Siz Söylediniz Ben Yaptım: Ücretsiz Sarıl!

Henüz YouTube kurulalı birkaç yıl olmuş ama pek popüler değil. Dolayısıyla sosyal deney videoları da henüz böyle ilgi görmemişken Aykut ile Ankara’nın işlek caddelerinden Tunalı Hilmi Caddesi’nde elime “Ücretsiz Sarıl” yazısını alıp birkaç saat boyunca dikilmiştim. Göz atmak isterseniz: https://www.onursendere.com/siz-soylediniz-ben-denedim-ucretsiz-saril.html 

IOTA Nasıl Satın Alınır ve Nasıl Yatırım Yapılır?

Kripto para dünyasına geç girmiş olsam da yakın zamanın en popüler kripto paralarından biri olan IOTA’nın çıkışıyla birlikte ilk yatırımımı yaptım. Ancak asıl yatırımım Binance üzerinden IOTA alımı hakkında yazdığım yazı oldu. Çünkü bu yazı ile birlikte yaklaşık 250 ziyaretçi benim referansımla Binance’e üye oldu. Göz atmak isterseniz: https://www.onursendere.com/iota-nasil-satin-alinir-nasil-yatirim-yapilir.html

Görgü Tanığı – Kısa Hikaye

İlk kısa hikâyemi yine blogumda yayınladım. Bu hikâyenin ilk olması ve ara ara okudukça hâlâ çekici olması açısından bendeki yeri ayrı. Okumak isterseniz: https://www.onursendere.com/gorgu-tanigi.html

Daha pek çok yazı var. Öğrenciyken ve Marks & Spencer’da aldığım kumaş, iplik ve giyim eğitimlerim doğrultusunda yazdığım yazılar üzerinden Orta Doğu ülkelerinden iplik sipariş vermek isteyen bile oldu bu yazılar sayesinde. 🙂 Bir çorap üreticisi fabrikasını gezdirmek ve iplikler üzerine konuşmak için davet etmişti bir keresinde. İşte tüm bu nedenlerden dolayı diyorum ki; bir blogun sahibine neler getireceği hiç belli olmaz, tahmin edilemez bile!

Blogumla ilgili düşünceleriniz varsa ve yorum olarak paylaşırsanız beni çok mutlu edersiniz. Bu yazıyı ve bu blogu okuduğunuz için teşekkürler, bir de sürekli takip edenlerdenseniz minnettarım! 

10. yılı kutlamak için Instagram üzerinden yaptığım çekilişe de katılabilirsin!

1010 yaşblogOnur ŞendereOnurSendere.comyobiil
Yorumlar (5)
Yorum Yap
  • notslab

    Tebrikler

  • duygu

    elinize sağlık güzel bir blog sitesi

  • Momentos

    Bloglarin canlı olduğu zamanları bilen biri olarak, 10. cu yıla ulaşan bir blogla karşılaşmak gerçekten çok değerli. Zira artık herkes instagram ve face gibi bir iki satırlık ve fotoğraflık mecraları tercih ediyor. Tebrik ediyorum sevgiler ??

  • Mert

    Nice yıllara, başarılar dilerim (:

  • Melhuzat

    İki yıl olmuş hala yoksun ortalarda. Dön artık! Blog evreninin sana ihtiyacı var…