Veri Kurtarmak için EaseUS Data Recovery Wizard Free

Günümüzde hemen herkes çok sayıda dijital anı biriktiriyor ve dolayısıyla da söz konusu anıları saklama gayreti içinde oluyor. Çekilen bir fotoğraf, yazılan bir yazı, hazırlanan bir çalışma taslağı ya da değerli herhangi bir dijital nesne, üretildiği andan itibaren özenli bir şekilde saklanma gereksinimi doğuruyor. Ancak bu değerli dijital kimi zaman taşınabilir diskin kötü bir sürpriziyle ya da bilgisayarda meydana gelen bir sorunla ortadan kaybolabiliyor. İşte bu noktada devreye veri kurtarma yazılımları giriyor. EaseUS Data Recovery Wizard Free de o yazılımlardan biri ve bu yazımda EaseUS Data Recovery Wizard Free yazılımına dair izlenimlerimi ve incelememi aktaracağım.

Gelişmiş Yetenekleriyle Ücretsiz Deneme Sürümü

Hem Windows hem de Mac kullanıcıları için üretilmiş olan EaseUS Data Recovery Wizard Free’nin ücretsiz sürümünde yazılımın tüm gücü kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Ancak kurtarılabilen verilerin yalnızca 2 GB’lık kadarı geri döndürülebiliyor. EaseUS Data Recovery Wizard Pro sürümünde ise kullanıcıların istedikleri kadar kurtarılabilir veriyi geri döndürülebiliyorlar. EaseUS Data Recovery Wizard Pro + WinPE sürümü ise Pro sürümün sunduğu özelliklerin yanı sıra çökmüş ve açılmayan sistemlerde de veri kurtarılmasına imkân tanıyor.

Arayüzü Sade ve Kullanımı Kolay

İlk olarak tasarımından ve kullanışlılığından bahsetmemiz gerekirse, EaseUS Data Recovery Wizard Free yazılımının hemen her bilgi seviyesinden kullanıcıya hitap ettiğini söyleyebilirim. Bilgisayar kullanımında başlangıç seviyesinde görebileceğimiz kişilerin bile kolayca kullanabileceği bir yazılım yapmak, veri kurtarma gibi zor ve riskli görünen işlemler için oldukça önemli. Çünkü bilgisayarda veri kurtarma işlemi için çok ileri bilgi seviyesine ya da veri kurtarma işi üzerine faaliyet gösteren işletmelere ihtiyaç olduğunun düşünülmesine karşın EaseUS Data Recovery Wizard Free yazılımın basit ve kullanışlı bir arayüze sahip olması, kullanıcıyı adım adım yönlendirmesi ile veri kurtarma işlemi oldukça kolay bir şekilde gerçekleşebiliyor.

EaseUS Data Recovery Wizard Free ile birlikte bilgisayarın sabit disklerinde bulunan ancak çeşitli şekillerle ve nedenlerle silinmiş birçok veri türü ve biçimi geri döndürülebiliyor. Bu noktada klasik sabit disklerin yanı sıra SSD’ler üzerinde de veri kurtarma işlemi yapılabildiğini söyleyebilirim. Ayrıca bilgisayara format atılmış olsa bile EaseUS Data Recovery Wizard Free ile veri kurtarma şansı kullanıcılara sunuluyor. Bilgisayara takılabilen hafıza kartları üzerinde de veri kurtarma çalışması yapılabiliyor. Aynı şekilde USB bellekler için de yazılım kullanılabiliyor. Özellikle de virüs bulaşmış ya da kişinin elinde olmadan silinmiş USB bellekler üzerinde rahatlıkla veri kurtarma çalışması yapılabiliyor. USB kablosu üzerinden yapılacak bağlantı ile akıllı telefonların, müzik çalarların, fotoğraf makinelerinin ve bunlara benzer cihazların yerel depolama birimlerini belirleyerek EaseUS Data Recovery Wizard Free üzerinden veriler kurtarılabilir.

En sık karşılaşılan veri kayıp senaryolarını hatırlayacak olursak, yanlışlıkla silme, format atma, sabit diskin zarar görmesi, virüs saldırısı, sistem çökmesi, sabit diskte bölünmüş alanların hasar görmesi gibi durumlarda EaseUS Data Recovery Wizard Free yazılımı rahatlıkla kullanılabilir. Bu yazılım ile birlikte verilerin kurtarılıp kurtarılmayacakları kolayca görülebileceği gibi 2 GB’lık ücretsiz sürümün yetmemesi halinde gönül rahatlığı ile Pro sürüme geçilebilir. Zira genellikle kaybedilen veriler Pro sürüm ücretinden çok daha değerli olabilmektedir.

Türkçe Dil Desteği Mevcut

EaseUS Data Recovery Wizard Free yazılımının Türkçe dil desteğinin bulunduğunu da söyleyebilirim ki bu son derece önemli bir ayrıntı. Ayrıca yazılım, Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 ve 10 sürümlerinde kullanılabildiği gibi Windows Server 2003, 2008, 2012, 2016 sürümlerinde de kullanılabiliyor.

Daha detaylı bilgi için EaseUS‘ın internet sitesini ya da doğrudan özel EaseUS Data Recovery Wizard Free sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

EaseUSEaseUS Data Recovery Wizardsilinenleri geri getirmesistem kurtarmaveri kurtarmayazılım
Yorumlar (0)
Yorum Yap