Urbanears Kransen Uzun Kullanım İncelemesi ve Değerlendirmesi

25 Kasım 2014 tarihinde 50 TL karşılığında D&R’dan aldığım ve o tarihten bu yana kullandım Urbanears Kransen kulaklık hakkında bir değerlendirme ve inceleme yazısı yazmanın vakti geldi. Zira aldığımdan beri yoğun bir şekilde kullanmanın sonrasında artık kendisini yakın bir zamanda emekli etmeye hazırlanıyorum. Bununla birlikte ürünün halihazırda satışta olması nedeniyle almayı düşünenler için de tecrübelerimi aktarmak istiyorum.

Birçok renk seçeneği bulunan Urbanears Kransen model kulaklığın lila rengini kullanıyorum. Hatta bu yazıyı yazarken de kulağımda. Kablo uzunluğu yeterli, taşıması kolay bir kulaklık. Sesin aktarılmasını sağlayan kabloları koruyan ve saran sentetik kumaştan yapılmış dış yüzeyi sayesinde dayanıklılık artırılmış. Ancak kulaklığın mikrofon bölümden itibaren plastik dış yüzeyi nedeniyle bu kısım süreç içinde yıprandı. Dolayısıyla artık sesi aktaran ince kabloları da görebiliyorum. Her ne kadar bu şekilde kullanılabilse de özellikle de dışarıda kötü bir izlenim yarattığını söylemeliyim. Hatta kulaklığın hâlâ çalıştığını bilen eşim bile görüntü karşısında “yenisini almanın vakti gelmiş” diyor. Haksız da değil aslında. Bir şeyi olabildiğince uzun süre kullanmayı seven ben, kimi zaman yarı yolda kalabiliyorum. Buna en güzel örnek, düğünümüzden bir gün önce kendiliğinden kapanan ve çok uzun süre açılmayan HTC model telefonumdur. Hayatımdaki en hızlı elektronik eşya alışverişini yaparak aynı gün yeni bir telefon almıştım.

Urbanears Kransen, Makul Beklentilerimi Karşıladı

Ses kalitesi olarak üst düzey bir performans beklemiyordum. Zira bu fiyat aralığına göre üst düzey performans sunabilecek bir kulaklık yok, olmamalı da. 🙂 Dışarıdayken dış sesleri duymamı engelleyecek şekilde ve uzun süre taksam da kulağımı rahatsız etmeyecek, sesi de tatmin edecek türden bir kulak içi kulaklık sahibi olmak istediğim için Urbanears Kransen modelini almıştım. Yaklaşık 2.5 yıllık zaman diliminde de bu seviyedeki beklentimi karşıladı. Sık sık yanımda, cebimde taşıdım. Yani yoğun kullandığımı söyleyebilirim. Bass sesler konusunda biraz zayıf olduğunu da söylemeliyim. Telefon görüşmelerimde de hiçbir sorun yaşamadım. Mikrofonu da tatmin edici ancak yine de mikrofonu ağzınıza yaklaştırmanız gerekiyor.

Eğer 100 TL, hatta 75 TL altı iyi bir kulaklık istiyorsanız ve sizin de beklentileriniz benimkilere benziyorsa Urbanears Kransen modelini tercih edebilirsiniz.

incelemekulaklıkUrbanears Kransen
Yorumlar (2)
Yorum Yap
  • Çağrı Mustafa Alkan

    Tam da kulakiçi bir kulaklığa ihtiyacım olduğu zamanda denk geldim ama fiyatı uçmuş bayağı. Şu an 110 TL civarında olması içime perdeler indirdi. Karanlık oldu birden her yer :/

    • Onur ŞENDERE

      Yazıların güncelliği doların artışına yetişemiyor Çağrı. :/