Huzur, ABD’de İngilizce

Kendime en yakın hissetiğim yazar olan Ahmet Hamdi Tanpınar‘ın Huzur adlı ünlü romanı “I Mind at Peace” adıyla İngilizce olarak ABD’de satışa sunuldu. ABD’de kurulan Turkish Cultural Foundation, eserin İngilizce yayınlanmasında ve dağıtımında ciddi destekte bulunmuş. Huzur’un ABD’de yayınlanmasına 2004’de karar verilmesine rağmen neden bu kadar uzun bir süre beklenildiği benim için bir soru işareti.

Eserin çevirisini Duke Üniversitesi öğretim üyesi olan Erdağ M. Göknar yapmış. ABD’nin ciddi edebiyat dergilerinden Publisher’s Weekly, “Tanpinar’ın lirizmi ve romanın etkili komplosu, Amerikalı okuyuculara, bu olağanüstü romanı okumak için neden bu kadar beklemeleri gerektiğini sorduracaktır” şeklinde övmüş.

Huzur’un İngilizce olarak basılması açıkcası çok gurur verici. Gerçekçi düşünmek gerekirse ve Orhan Pamuk’un yazma stratejisinin başarısını(!) bilince Huzur’un nasıl bir tepki alacağını merak etmemek elde değil.

Amazon‘da da eser $18.25 ‘dan satışa sunuldu.

ABDAhmet Hamdi TanpınarAmazonDuke ÜniversitesiErdağ M. GüngörHuzurI Mind at PeaceİngilizceTurkish Cultural Foundation
Yorumlar (3)
Yorum Yap
  • bilsev

    ben çok sevdim bu akımı yaa…. valla kendime çok yakın hissettim! tebrik ederim. ucretsiz sarılın ın altında ki kinaye miydi yoksa sadece acaba kaç kişi sarılır dı mı vardı baştan?

  • Onur Şendere

    Her ne kadar bahsedilenle yazı arasında bir ilgi kuramasam da cevaplayayım 🙂

    Kaç kişi sarılırdı diye bir tahminden ziyade, halkın tepkisinin nasıl olacağını merak etmiştik.

  • Volkan

    Merak ettim gerçekten. Tanpınar’ın metaforlarla örülü cümlelerinden nasıl bir çeviri çıktı acaba? Sağlam bir İngilizcem olsaydı kesinlikle incelerdim.