TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi

1 1.113

Yeni yazıları kaçırmamak için abone ol

TBMM bünyesinde kurulan “Çocuk Hakları İzleme Komitesi” ile çocuklar nerede bulunurlarsa bulunsunlar, seslerini devlet yetkililerine iletebilecekler. Günümüzün en etkili iletişim araçlarının başında gelen internet sayesinde zor durumda bulunan, çeşitli sıkıntı ve eziyetlere maruz bırakılan çocuklar yaşadıklarını konunun en yetkili kişileriyle paylaşabilecekler.


Dünyada her yıl 1,2 Milyon çocuk çeşitli istismar ve baskılarla karşı karşıya kalıyor. Ülkemizde de durum doğrun orantılı bir şekilde yaşanıyor. Durumunu yetkililerle paylaşmak isteyen veya doğrudan yardım isteyen çocukların iletişim kurma noktasındaki sorunları ise bir nebze de olsa bu site ile çözülmüştür diyebiliriz.

Site, sadece çocuklar tarafından gelecek e-postalara değil, çocukları ilgilendiren ve göndereni önemli olmayan tüm e-postaları da dikkate alacak bir kuruma aracılık edecek. Özellikle de kamuoyunda ö plana çıkmış konularda raporlar da sunabilecek.

Çocuk Hakları İzleme Komitesi’nin internet sitesinde, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, Türk Çocuk Hakları Bildirisi, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirisi, Çocuk Haklarının Kullanılmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesi ve konuyla ilgili çeşitli yasal düzenlemeler de yer alıyor. Ayrıca bu projeye “unicef” de destek veriyor.

Son olarak bu projenin, bir devlet meclisi tarafından gerçekleştirilen ilk internet sitesi olma özelliğinin de bulunduğunu belirteyim.

Site adresi: Çocuk Hakları İzleme Komitesi

E-posta bültenine abone ol
E-posta bültenine abone ol
E-posta bültenine abone ol ve aramıza katıl, yeni içerikleri kaçırma!
İstediğin zaman abonelikten çıkabilirsin.
1 yorum
  1. gülbeyaz diyor ki

    çok haklılar gerçekten çocuklara çoook eziyet ediyorlar

Bu konuda söyleyecek bir şeylerin olmalı

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.